ONDERHOUD

Als u eenmaal een airconditioningsysteem in uw huis, kantoor of bedrijf heeft, dan bent u er nog niet. Het is belangrijk dat het aircosysteem regelmatig wordt onderhouden. U kunt bij Air Group terecht voor uitgebreide informatie, specifieke tips en natuurlijk voor een onderhoudscontract of het eenmalig laten uitvoeren van een onderhoudsbeurt.

Airco
Het aircosysteem is er op gericht om gekoelde lucht en in veel gevallen warme lucht de ruimte in te sturen waar de airco is ge├»nstalleerd. Bij het gebruiken van een airco zal er aandacht moeten worden besteed aan het controleren en onderhouden van het systeem. Na verloop van tijd kunnen er als gevolg van verdamping bacteri├źn ontstaan, die een muffige lucht veroorzaken. Ook zal door de vervuiling van het product, het voor kunnen komen dat de airco minder goed gaat functioneren op technisch vlak, wat weer gevolgen heeft voor het rendement van de airco.

Airco onderhoud
Een airco onderhoud bestaat globaal uit de volgende onderdelen. Zo zal vetaanslag, stof en vuil verwijderd worden van de aircoverdamper. Daarnaast wordt ook het filter vervangen en natuurlijk zoals hierboven beschreven wordt de airco gecontroleerd op eventuele problemen. Tot het airco onderhoud wordt natuurlijk ook de controle van het airconditioningsysteem gerekend. Hierbij wordt gekeken of er eventuele lekken geconstateerd kunnen worden en hoe de airco functioneert. Ook wordt de luchtuitstroom gecontroleerd en worden de systeembeveiligingen evenals de condensafvoer gecontroleerd.We noemen hier nog maar een paar items en wordt het onderhoud natuurlijk vakkundig en compleet uitgevoerd.

Grote airconditioningsystemen
Bij de grotere airconditioningsystemen is het verplicht om een jaarlijkse Stekkeuring uit te laten voeren. De keuring moet worden gedaan door een erkend Stekinstallateur. Het is handig om tijdens het jaarlijkse airco onderhoud direct de keuring te laten uitvoeren door de Stekinstallateur en kunt u hiervoor natuurlijk bij ook bij Air Group terecht!

Levensduur airco
Bij airco onderhoud zal de airco langer meegaan! Een heel groot verschil dan wanneer u de airco niet jaarlijks na laat kijken en onderhouden. Het is dus echt aan te raden om uw airco goed te laten onderhouden. Bij Air Group bent u hiervoor op het juiste adres. Of het nu om eenmalig onderhoud gaat of op contractbasis.

Voor meer informatie en een prijsopgave bel of mail ons!

HEEFT U VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN?

0
nl_NLDutch