WAT IS EPBD?

Wat is EPBD? Wetgeving
EPBD staat voor Energy Performance of Building Directive en is een Europeese wet, welke voor Nederland is vastgelegd op 20 november 2013.

Vanuit deze wetgeving moeten gebouwbeheerders / gebouweigenaren, maar ook gebruikers (afhankelijk van situatie) eens in de 5 jaar hun airconditioningsystemen laten keuren. Dat geldt al vanaf een (cumulatief) koelvermogen van meer dan 12 kWatt.

Onafhankelijke keuring
Deze keuringen moeten worden uitgevoerd door een onafhankelijke partij, welke gebruik maakt van gecertificeerde deskundigen. Deze deskundigen zijn EPBD-A en/of EPBD-B inspecteur.

In eerste instantie lijkt de keuring een last, echter het levert de gebouwbeheerder / gebruiker ook belangrijke voordelen op. Als vervolg op de keuringen door de EPBD-B inspecteur worden er energiebesparende maatregelen voorgesteld met bijbehorende kostenbesparing door minder energieverbruik en meer comfort van uw gebouw door een optimaal werk- en verblijfsklimaat. Ook wordt er gekeken naar de kwaliteit van de installatie(s) en kan de keuring al een eerste opstart zijn naar een duurzame gebouwcertificering als BREEAM-NL In Use, wat het imago van het gebouw verbetert, de waarde verhoogt en de verhuurbaarheid verbetert.

Deze richtlijn verplicht EU-landen om maatregelen te nemen die de energieprestatie van gebouwen verbeteren. Doel: 20% minder CO2-uitstoot en 20% energiebesparing in 2020. De keuring is dus goed voor het milieu. Met een optimaal afgesteld airconditioningsysteem wordt er al snel 10% tot 30% bespaard op de jaarlijkse energiekosten voor koeling. De kosten van een keuring zijn daardoor snel terugverdiend. Inzicht in de kosten komen uit de keuring. Bovendien is er 5% tot 35% minder kans op storingen en kunnen de dagelijkse gebruikers van de gebouwen veiliger, gezonder en comfortabeler werken.

Air Group helpt u graag bij de keuring van uw airconditioningsystemen! Neem contact op via ons contactformulier of bel naar 076 – 542 97 03

HEEFT U VRAGEN EN/OF OPMERKINGEN?

nl_NLDutch
nl_NLDutch